Starkey Hallás Alapítvány

Mottónk: "Hogy a világ jobban halljon"

Elhozzuk a hallás ajándékát a világnak

1984-ben William F. Austin megalapította a Starkey Hallás Alapítványt, amely azóta számos missziót indított az Egyesült Államokban és a világ számos pontján, hogy megajándékozza a hallással azokat, akik enélkül a csend elszigetelt magányában élnék életüket.

William F. Austin célkitűzése ( "So the World May Hear", "Hogy a világ újra halljon") nyomán az alapítvány több mint 100 000 hallókészüléket oszt ki évente gyermekeknek és felnőtteknek a globális missziók és az amerikai Hear Now program keretében.  A Clinton Globális Kezdeményezés tagjaként alapítványunk ebben az évtizedben több mint 1 millió rászorulónak juttatott hallókészüléket.

Bill Clinton fitting a child with hearing aids

A hallás ajándéka révén a lehetőségek új világa tárul fel, hiszen a megajándékozottak újra bekapcsolódhatnak a mindennapi életbe, és felismerhetik, hogy sokkal többre képesek, mint valaha gondolták volna. A hallókészülékek önmagukban is fontos eszközök, de az alapítvány munkatársai arra is törekszenek, hogy olyan tudást adjanak át az embereknek, amellyel mások életének javításában is tudnak segíteni.

A hallókészülékek segítenek áthidalni a halláskárosodással élő felnőttek és gyermekek életében, a munkában és az iskolában felmerülő problémákat. Az alapítvány szorosan együttműködik az egyes közösségek stratégiai partnereivel, úgy mint a helyi és regionális egészségügyi vezetőkkel, iskolákkal, civil szervezetekkel, így segítséget tud nyújtani azoknak is, akik még életükben nem voltak orvosnál a hallásproblémájuk miatt.

Tani Austin and girl wearing hearing aids

Az egészségügyből érkező önkéntesek bevonásával az alapítvány helyi önkéntesek toborzásával, képzésével és ösztönzésével igyekszik biztosítani a program hosszú távú sikerét. A közösségi összefogás nyomán a legtöbb esetben a helyi egészségügyi szervezetek a magukénak érzik a programot, így a hallókészülékkel ellátott pácienseknek nagy esélye van arra, hogy egész életükben élvezhessék a hallás ajándékát.

Ha szeretné támogatni az alapítvány munkáját, többféle módon is megteheti.

Lépjen kapcsolatba az alapítvánnyal emailen keresztül vagy látogasson el weboldalukra, és tudjon meg többet arról, hogy Ön hogyan segíthet megváltoztatni mások életét.